Золота нагорода d&i за велосипедну шину Continental з кульбаби

02/06/2020

• Continental на Taipei Cycle Show отримала нагороду за першу серійну шину з технологією Taraxagum
  • Журі високо оцінює дизайн шин і екологічність матеріалу з натурального каучуку

Журі премії d&i Award, яка вручається в рамках Taipei Cycle Show, присудило велосипедній шині Urban Taraxagum від Continental найвищу нагороду. Були високо оцінені дизайн протектора і боковини велосипедної шини, а також те, що ці шини виробляють з каучуку, отриманого з кульбаб, вирощуваних поблизу шинного заводу. Саме Taipei Cycle Show довелося скасувати через пандемію коронавірусу, але нагороди все ж були вручені.

Taipei Cycle Show 2020 - Logo

«Urban Taraxagum - це перша велосипедна шина, виготовлена ​​з гуми, отриманої з кульбаб, вирощених в Німеччині», - заявили в Continental, презентуючи цю спортивну велосипедну шину, представлену до нагороди. «Крім того, що ця дорожня шина відрізняється своєю оптимальною конструкцією і ідеально підходить для їзди по місту, її дизайн відображає виробничий контекст: малюнок протектора приймає форму кульбаби і робить дизайн шини незвичайним, а деталізоване гравірування боковини перекликається з походженням рослини. Проект включений в комплексну стратегію сталого розвитку, що охоплює економічні, екологічні та соціальні аспекти. Завдяки значно коротшим відстаням від поля до заводу ми скорочуємо витрати і зусилля в ланцюжку поставок і використовуємо ресурси більш ефективно». Додаткова інформація доступна за адресою https://ifworlddesignguide.com/collections/winner-collections/.

Urban Taraxagum

Метою довгострокового проекту Continental Taraxagum є забезпечення достатньої кількості натурального каучуку з кульбаб для використання у виробництві шин для двоколісних транспортних засобів, легкових і комерційних автомобілів, а також інших автомобільних деталей, виготовлених з гуми. Continental вже виготовила перші тестові шини для легкових і вантажних автомобілів. Велосипедна шина Urban Taraxagum в даний час є єдиною серійної шиною з натурального каучуку, одержуваного з кульбаб. Виробництво почалося приблизно два роки тому на заводі з виробництва шин для велосипедів в Корбаху, Німеччина. Більш детальну інформацію про проект можна знайти на сайті www.taraxagum.com.