Новим CEO компанії Continental стане Ніколай Зетцер

27/11/2020
  • Наглядова рада Continental призначає 49-річного Ніколая Зетцера новим головою правління з 1 грудня 2020 року
  • Зетцер змінює на цій посаді доктора Ельмара Дегенхарта, який залишить посаду за станом здоров'я
  • Професор Вольфганг Райтцле, голова Наглядової ради: «Ніколай Зетцер має нашу надзвичайну довіру. Ми впевнені, що він успішно продовжить трансформацію Continental у розробника технологій мобільності».
  • Зетцер продовжить роботу речником Автомобільної ради.

На засіданні від 12 листопада Наглядова рада Continental AG призначила 49-річного Ніколая Зетцера новим головою виконавчої ради до березня 2024-го року. Починаючи з 1 грудня 2020 року він стане наступником 61-річного доктора Ельмара Дегенхарта, який, як вже було оголошено, відмовляється від своєї посади за станом здоров'я та за погодженням із Наглядовою радою.

«Continental перебуває в процесі трансформації у компанію з розробки технологій та програмного забезпечення, яка разом із виробниками автомобілів закладає основу для стійкої мобільності майбутнього. Ніколай Зетцер має нашу надзвичайну довіру. Наглядова рада впевнена, що він продовжить та успішно сформує цю трансформацію. Ключовими факторами є його глибокий, давній зв'язок з Continental та цінностями компанії, а також великий міжнародний досвід в автомобільному та шинному бізнесі», - пояснив професор Вольфганг Райтцле, голова наглядової ради Continental. Він також додав: «Одночасно ми висловлюємо щиру подяку пану Дегенхарту за його видатні результати, зразкове керівництво та значний внесок в успіх Continental протягом багатьох років».

Сам пан Дегенхарт так прокоментував призначення наступника: «Я дуже поважаю Ніколая Зетцера за ту роботу, яку я бачив під час нашої тісної та довірчої співпраці. Це результат його чудової діяльності на різних посадах та різних напрямках роботи Continental. Завдяки своїй стратегічній передбачливості та здатності реалізовувати ідеї, він завоював визнання як у компанії, так і за її межами. Я вітаю рішення Наглядової ради та бажаю Ніколаю Зетцеру та всій команді Continental всього найкращого та великих успіхів у майбутньому».

Nikolai Setzer - Dr. Elmar Degenhart

Сам майбутній керівник компанії сказав наступне: «Continental є міцним альянсом цінностей вже майже 150 років. Зважаючи на глибоку трансформацію в автомобільній промисловості, Ельмар Дегенхарт та вся наша команда виконавчої ради заздалегідь визначили стратегічний курс для підвищення конкурентоспроможності та життєздатності компанії. Тому моє найважливіше завдання разом із керівниками та працівниками у всьому світі - безперервно продовжувати наш постійний курс зростання як технологічної компанії та вести Continental до нової ери мобільності, підкріпленої прибутковим зростанням».

Ніколай Зетцер працював у Continental з моменту закінчення навчання з інженерного менеджменту в Німеччині та Франції у 1997 році. За свою 23-річну кар'єру в компанії він обіймав різні посади у департаментах розвитку та продажів у Німеччині та за кордоном, обійнявши посаду керівника підрозділу шин для легкових автомобілів у березні 2009-го року. Також він є членом виконавчої ради Continental AG з серпня 2009 року. У серпні 2011 року він очолив підрозділ, якому підпорядковувались сфери легкових та комерційних шин. У травні 2015-го взяв відповідальність за напрям корпоративних закупівель. У квітні 2019 року Зетцер перейшов до Continental's Automotive Group, де зайняв новостворену посаду речника Автомобільної ради й, таким чином, відповідав за підтримку єдиної бізнес-стратегії в цій області. До речі, він продовжить працювати на цій посаді. Після його призначення, починаючи з 1 грудня 2020 року, кількість членів виконавчої ради Continental зменшиться з дев'яти до восьми.