Початок електричної ери: нова модель VW ID.3 E, оснащена технологіями Continental

30/12/2020
  • Continental запускає перший у світі серійний високопродуктивний сервер для автомобілів із програмним забезпеченням
  • Високопродуктивний комп'ютер підключається до електронних систем Volkswagen ID.3 та надає можливість оновлень “через повітря” (через Wi-Fi або мобільну мережу) в майбутньому
  • Барабанні гальма з функцією електромеханічного стоянкового гальма: розумне рішення для ID.3
  • Останнє дослідження мобільності від Continental свідчить про зростання сфери електричної мобільності.

Continental повідомляє про старт серійного виробництва першого у світі високопродуктивного сервера для автомобілів з програмним забезпеченням. Компанія поставляє ключові компоненти для нового електромобіля Volkswagen ID.3, які роблять авто особливо безпечним, цифровим та далекобійним представником свого класу. Зокрема, високопродуктивний комп'ютер (HPC) є важливою особливістю “підключених” транспортних засобів, таких як ID.3. Continental є першим постачальником у світі, який пропонує високопотужний автомобільний сервер разом із відповідним програмним забезпеченням у масовому масштабі, тим самим відкриваючи шлях до майбутнього взаємного підключення автомобілів. Потужний комп’ютер контролює та захищає бездротовий обмін даними, а в майбутньому підтримуватиме оновлення програмного забезпечення “через повітря”. До того, HPC представляє ключову технологію в рамках нової модульної системи електроприводу Volkswagen. Технологічна компанія також постачає додаткові компоненти, спеціально розроблені для електромобілів, таких як ID.3. Сюди входять нещодавно розроблене барабанне гальмо, патрубки системи термального менеджменту, а також літні, зимові та всесезонні шини з технологією ContiSeal.

Концепція сервера є визначальною для майбутнього успіху електричної мобільності

Вирішальним фактором є перш за все високопродуктивний комп'ютер, який використовується як сервер в транспортному засобі та працює як смарт-інтерфейс в цифровому світі. Комп’ютер є центральним елементом нової електронної архітектури VW ID.3, а також всього майбутнього парку електромобілів від Volkswagen. Наприклад, нещодавно представлений електричний позашляховик VW ID.4 також буде оснащений новим HPC від Continental. Нове серверне рішення поєднує в собі безліч електронних функцій автомобіля в одному механізмі. Це означає, що достатньо використати один блок управління, там де раніше було потрібно кілька десятків модулів, щоб взяти на себе зростаючу кількість цифрових функцій у сучасному автомобілі.

Актуальне «Дослідження мобільності Continental 2020» показує, що на багатьох провідних автомобільних ринках у всьому світі все більше людей розглядає можливість придбання електромобіля. Головні тренди формуються в Китаї, де понад чверть опитаних заявили про свій намір придбати автомобіль з електричним приводом найближчим часом, а 86% людей заявили, що вони думають над цією ідеєю. Виробники реагують на це. Наприклад, Volkswagen планує інвестувати ще 15 млрд євро в розширення програми електричної мобільності в Китаї до 2024 року. Для компанії Continental той факт, що вона розробила основний компонент модульної системи електроприводів Volkswagen Group разом з новим HPC, має важливе значення. Щобільше, за останні місяці виробником вже було виграно контракти на високопродуктивні комп’ютери загальним обсягом понад 4 млрд євро.
«З новим високопродуктивним комп’ютером, Continental є першим постачальником, що масово оснащує електромобілі високопродуктивним сервером. Це ще раз підкреслює нашу компетенцію в галузі транспортних засобів. І, перш за все, це високотехнологічне рішення вразило наших клієнтів, що підтверджує приємна кількість нових контрактів», - сказав Хельмут Матші, член виконавчої ради та керівник відділу транспортних мереж та інформаційного бізнесу в Continental. «Спільно з VW та нашими партнерами ми запустили інноваційні рішення у всьому секторі мобільності». Завдяки HPC в майбутньому можна буде встановлювати нові функції програмного забезпечення та оновлення систем безпеки за допомогою бездротового з'єднання.

Сьогодні Continental є однією з найбільш досвідчених технологічних компаній у галузі електричної мобільності. Понад 20 років компанія розробляє ключові компоненти для гібридних та електричних автомобілів численних автовиробників. Зокрема, в області інновацій програмного забезпечення та цифровізації Continental взяла на себе провідну роль. І ця тенденція продовжується: на початку цього року Continental представила найпотужнішу комп’ютерну систему в автомобільній промисловості, щоб просунути розвиток новаторських майбутніх технологій для допоміжного, автоматизованого та автономного водіння. Врешті-решт, це будуть насамперед індивідуальні програмні рішення - від оптимізації дальності ходу до програм керування автомобілем на основі штучного інтелекту для автономних автомобілів. Всі вони сприятимуть успіху нових, більш безпечних та екологічно чистих рішень для мобільності. Компанія Continental ідеально укомплектована для вирішення цих завдань.

Continental_PP_freezing-agent-hose-line_R744

Гнучкі патрубки системи кондиціонування є частиною складної системи термального менеджменту та збільшують довговічність та діапазон електричних батарей.

Continental_PP_EcoContact6

Літні та зимові шини EcoContact 6 та WinterContact TS 850 P з технологією ContiSeal пристосовані до спеціальних вимог ID.3, надійно герметизують проколи протектора та запобігають пошкодженню шин.

Continental_PP_High_Performance_ECU_Topview_180x130_300dpi_RGB

Інноваційна концепція ICAS1 забезпечує високий рівень поєднань транспортного засобу. Завдяки розділенню апаратного та програмного забезпечення, сервер може інтегрувати та оновлювати як програми Volkswagen, так і сторонні програми.

Continental_PP_EPB_Si

Барабанне гальмо EPB-Si є закритою, герметичною системою і тому менш схильне до корозії. З інтервалом експлуатаційного ресурсу до 150 000 кілометрів барабанне гальмо є оптимальним рішенням для електромобілів.