Час подумати про літні шини

06/05/2020

• Шиномонтаж працює навіть під час каратнтину, і зараз вдалий час для зміни шин, тому не забудьте запланувати це в своєму календарі
  • Якщо ви міняєте шини самостійно, переконайтеся в цілісності шин і правильному моменті затяжки

З ростом температури повітря приходить пора зміни зимової гуми на літні шини. Їх потрібно міняти коли середньодобова температура складає 7°C та вище. Але незалежно від того, яким правилом ви користуєтесь, чим раніше ви визначитеся з датою заміни шин, тим більше у вас шансів швидко і вчасно замінити колеса. З огляду на безпеку, в тому числі в зв'язку з коронавірусом, ймовірні черги на обслуговування й обмежена кількість доступних постів. Тому краще цей процес не затягувати, враховуючи можливий ажіотаж в найближчі вихідні.

Рух на зимових шинах влітку не рекомендується. «Під час підвищення температури росте й гальмівний шлях, адже бічні канавки перестають працювати, автомобіль стає менш слухняним, та й зимові шини зношуються швидше», - попереджає Андреас Шленка, інженер-розробник шин Continental.

3_Storing winter tires

Якщо ви не впевнені в стані наявних літніх шин, краще підшукати їм заміну. У будь-якому випадку, перед заміною варто перевірити стан протектора і блоків, адже вони не повинні мати ознак пошкодження. Якщо колеса у порядку і ви хочете їх самостійно замінити, не забувайте про відповідні інструменти. Динамометричний ключ з дисплеєм необхідний для перевірки моменту затягування (рекомендовані значення можна знайти в керівництві з експлуатації). І тільки після того, як шини будуть накачані до потрібного тиску, ваш автомобіль зможе сміливо виїхати на зустріч літу!