Шина майбутнього повинна, перш за все, економити паливо

20/05/2020

• Continental і forsa провели опитування на тему «Шина майбутнього»
  • Розробники шин повинні приділяти пріоритетну увагу економії палива, на думку респондентів
  • Для споживачів головне - співвідношення ціна/якість

Такі сучасні технотенденціі, як електроскутер, і такі довготривалі теми, як альтернативне паливо та автономне водіння, показують зміну парадигми в сфері мобільності. Тому технологічна компанію Continental приєдналася до інституту дослідження ринку forsa, щоб провести опитування на тему автомобільної шини майбутнього. Більше тисячі водіїв по всій Німеччині взяли участь в репрезентативному опитуванні. Результат? Понад 40 відсотків респондентів найбільш важливим фактором назвали паливну економічність шини майбутнього. Друге місце зайняло опір проколу.

Як показало опитування, відповіді відрізняються в залежності від вікової групи: наприклад, для 18-29-річних найбільш важливим фактором був опір проколу. Прагнення до енергоефективних шин було найважливішим для 45-59-річних, в той час як зносостійкість матеріалів і екологічність виробництва було головним пріоритетом для 30-44-річних.

Без сюрпризів обійшлося у відповіді на питання Continental з приводу майбутніх цін на шини: 92% респондентів оцінили співвідношення ціна/якість як "важливе" або "дуже важливе". У той же час 75% водіїв заявили, що для них "важливо" або "дуже важливо" зниження опору коченню, що супроводжує й зниження витрати палива. Шина, оптимізована по опору коченню та пробігу, дійсно може справити позитивний вплив на загальні експлуатаційні витрати автомобіля. «Саме тому споживачі завжди повинні звертати увагу на EU-маркування шин», — пояснює інженер-розробник шин Continental, Андреас Шленка. «Оцінка опору коченню каже про те, що шина котиться дуже ефективно. Якщо шина також має оцінку «А» по​​гальмуванню на мокрому асфальті, ви можете бути впевнені, що купуєте дуже безпечну й надійну шину».

Рух на зимових шинах влітку не рекомендується. «Під час підвищення температури росте й гальмівний шлях, адже бічні канавки перестають працювати, автомобіль стає менш слухняним, та й зимові шини зношуються швидше», - попереджає Андреас Шленка, інженер-розробник шин Continental.

Шина майбутнього повинна, перш за все, економити паливо

«Громадські дискусії про майбутнє автомобільної промисловості вплинуть і на майбутнє автомобільних шин», — продовжує Шленка. «Наші продукти будуть грати ще більшу роль в забезпеченні безпеки, а також у підвищенні енергоефективності, стійкості до проколів і надійності. Варто зазначити, що ми вже пропонуємо продукти, які відповідають цим вимогам шин майбутнього. Наприклад, наша нинішня шина EcoContact створює на 20 відсотків менший опір коченню, ніж її попередник, і забезпечує на 12 відсотків більший пробіг. Наша технологія Taraxagum показує, що каучук кульбаби є альтернативою каучуку з тропіків. Для електромобілів ми розробили спеціальні шинні технології, які забезпечують дуже низький опір коченню, в той же час забезпечуючи високі показники відповідно до критеріїв безпеки. Для більшої стійкості до проколу наша технологія ContiSeal негайно герметизирует прокол протектора. І незабаром наші шини зможуть самі сказати, коли протектор зношений. У майбутньому вони, ймовірно, також будуть контролювати і регулювати тиск в шинах, не перериваючи поїздку».