Доступ до автомобіля без ключа

28/05/2021

CoSmA та вигнутий 3D-дисплей від Continental отримали німецьку нагороду за інновації.

• Автомобільний ключ CoSmA на основі смартфона та вигнутий 3D-дисплей, отримали нагороди «Gold» та «Winner» у категорії «Excellence in Business to Business»
  • Технологія цифрової епохи: CoSmA, покращена понад широкосмугова технологія, легко відкриває і запускає автомобіль без ключа у руці
  • Більш природний та дивовижний, ніж будь-коли: перший вигнутий 3D-дисплей пропонує тривимірний досвід водіння без спеціальних окулярів та камер для відстеження положення голови

Компанія Continental отримала дві німецькі нагороди

«Золото» («Gold») та «Переможець» («Winner») за нові розробки у сфері сучасних технологій безключового доступу до автомобіля CoSmA та вигнутий 3D-дисплей від Continental. Такими призами щорічно нагороджуються значущі інноваційні розробки для використання у майбутньому і все частіше орієнтовані для користувачів, створюючи їм більше зручностей у повсякденному житті.

«Досвід користування все більше стає ключовим фактором для автомобілів та автовиробників. Тому для нас особливо важливо отримати нагороду за технології цифрового доступу CoSmA та вигнутий 3D-дисплей. Це показує наше бездоганне поєднання дизайну, технологій, взаємодії та інтеграції та є великою вдячністю за професійність нашим командам фахівців», - говорить Гельмут Матчі, член виконавчого комітету та керівник відділу бізнесу в галузі транспортних мереж та інформації компанії Continental.

New tire label design

Максимальна зручність доступу та покращений захист від крадіжки завдяки технології CoSmA

Автовиробники все частіше пропонують безключовий доступ до своїх нових моделей, який дозволяє безперешкодно інтегрувати цифровий спосіб життя, до якого звикли сучасні користувачі смартфонів серед яких є і водії і пасажири автомобілів. За допомогою системи доступу CoSmA Continental оцифровувала автомобільний ключ і інтегрує функцію безключового доступу безпосередньо у смартфон водія. В останній версії цієї технології  понад широкосмуговий (UWB) CoSmA навіть забезпечує вільний доступ до автомобіля через смартфон із покращеним захистом від крадіжки транспортного засобу. Рішення дозволяє користувачам відчинити двері свого автомобіля та завести його двигун навіть не піднімаючи смартфон. Для цього електроніка автомобіля розпізнає авторизований віртуальний ключ в кишені автовласника, поруч авто або в транспортному засобі з точністю до одного сантиметра. Завдяки цьому точному виявленню місця перебування, CoSmA може також

запобігати так званим атакам сканерів викрадачів, які розміщуються між автомобілем і автовласником. Тому викрадачі транспортних засобів більше не можуть перехоплювати та поширювати ключовий код-сигнал, щоб отримати доступ до автомобіля.

Крім цього, власники транспортних засобів тепер можуть створювати та керувати кількома цифровими ключами одночасно, і їм не потрібно передавати класичний фізичний ключ. Сформований ключ автомобіля можна зручно надати членам сім'ї та друзям за допомогою цифрової авторизації доступу в додатку смартфону. Крім того, служби доставлення посилок можуть доставляти онлайн-замовлення безпосередньо у транспортний засіб. І останнє, але не менш важливе: точна локалізація через UWB забезпечує нові функції, такі як дистанційне керування процесом паркування через смартфон.

CoSmA - це новаторське рішення, яке в черговий раз продовжує вдосконалювати та впроваджувати у автомобілях досвід користувачів цифрової ери. Наразі шість ведучих виробників автомобілів вже інтегрують Digital Access Solution у свої моделі наступного покоління.

New tire label design

Continental покращує технологію 3D-дисплеїв світовою прем’єрою вигнутих дисплеїв

Оскільки розмір та кількість дисплеїв, а також функціональні можливості у транспортних засобах постійно збільшуються, важливо, щоб ці засоби інформування були інтуїтивно зрозумілими та ефективно інтегрованими в автомобіль. Continental пропонує вирішення такого завдання шляхом розробки нових вигнутих 3D-дисплеїв. Завдяки криволінійній дисплейній поверхні, яка спеціально пристосована до людського поля зору, сприяння інформації значно покращується. В цій технології зменшується спотворення 3D-функцій у секторах лівої та правої меж, де знаходяться криві дисплея. Таким чином створюється більш природне і водночас захопливе надання інформації. Крім того, вигнута форма дисплея пропонує нові можливості для інтер’єру автомобіля. Сам 3D-ефект завдяки вбудованій технології Lightfield, розробленій спільно з Leia Inc., можна відчути під різними кутами без спеціальних окулярів або шолома з відеопроєктором. Отже, ця технологія надає можливість утворювати складні світлові ефекти, які слідкують за рухом голови користувачів при адаптації до різних умов керування автомобілем.

New tire label design

Про німецьку премію за інновації

У 2018 році німецьку нагороду за інновації вперше присудила Німецька Рада з Дизайну, яка була заснована за ініціативою німецького Бундестагу. Щороку Рада нагороджує ті досягнення, які вирізняються завдяки орієнтації на користувачів та доданій вартості. Рішення журі базується на оцінці технологій, які включають, серед іншого, зручність використання, економічну ефективність, довговічність, якість та життєздатність у майбутньому. У конкурсних категоріях "Відмінник бізнесу для споживача" та "Відмінник бізнесу для бізнесу" журі надає одну головну нагороду «золото» («Gold») – лідеру, та до десяти учасників отримують статус "переможців" («Winner»). За особливі аспекти інновацій продукту журі присуджує спеціальні нагороди.