Continental отримав престижну нагороду за концепт шин для електричного роботаксі

13/11/2020
  • Компанія Continental отримала премію Tire Technology Award за концептуальні шини C.A.R.E.
  • Продукт призначений для електрокарів та демонструє як оцифровка шин може сприяти екологічно сумісній мобільності майбутнього
  • Журі відзначило Continental за поєднання інновацій, ІТ та натхненної інженерії

Журі премії Journey to Automation («Подорож до автоматизації») що вручається European Rubber Journal, оголосило Continental загальним переможцем у шести категоріях та переможцем престижної премії Tire Technology Award. Британський журнал відзначив Continental за концептуальні шини Conti C.A.R.E. для майбутніх рішень у сфері електромобільності.

Conti C.A.R.E. (Connected. Autonomous. Reliable. Electrification. - Підключений. Автономний. Надійний. Електрифікований.) - це концепція колеса або шини, яка завдяки підключенню до хмарних сервісів, пропонує особливо ефективний підхід управління автопарками. Реалізовані в парках автономних електричних таксі вони слугують яскравим прикладом того, як буде виглядати екологічно чистий транспорт майбутнього.

Журі відзначило, що Continental успішно поєднала інновації, ІТ-технології та креативні інженерні рішення. Проєкт також був високо оцінений за прийняття "активного підходу до задоволення вимог OEM з використанням технологічних інструментів, які повинні мати значний вплив на автомобільну промисловість", пише ERJ. Нагорода була вручена на віртуальній церемонії в середині вересня.
Шини Conti C.A.R.E. мають датчики, вбудовані в конструкцію та підключені до “хмари”. Датчики генерують і постійно оцінюють дані про глибину протектора, можливі пошкодження, температуру та тиск в шинах. Ця система управління, відома як ContiSense, передає дані в хмару в режимі реального часу. Використовуючи ці дані, програмне забезпечення ContiConnect Live полегшує ефективне управління операторам автопарків. Водночас пасажири насолоджуються комфортною їздою, оскільки з концепцією SilentWheel від Continental обід колеса зменшує вібрації, що з'являються під час руху.

Журі також високо оцінило ідею активного регулювання тиску в шинах за допомогою відцентрових насосів, вбудованих у колесо. У міру прискорення транспортного засобу відцентрові сили в колесі діють на насос, створюючи стиснене повітря. Ця технологія PressureProof постійно підтримує тиск в шинах в межах ідеального діапазону та допомагає досягти стійкого падіння викидів CO2. Будь-яке надлишкове стиснене повітря зберігається в інтегрованому резервуарі. Технологія PressureBoost використовує це повітря для швидкої адаптації тиску в шинах до різних сценаріїв руху. Як результат, автономні електричні таксі можуть збільшити тиск у своїх шинах, щоб переносити важчі вантажі та виконувати функції вантажоперевізників в ширшому діапазоні навантажень.