Continental і Kordsa представляють шини з технологією Cokoon dip

26/05/2020

• Перші 250 000 шин з технологією Cokoon dip вже у виробництві
  • Більше 40 гравців галузі вже проявляють інтерес до технологій з "відкритим вихідним кодом"
  • Ліцензійне об'єднання залучає зацікавлені сторони

Continental, технологічна компанія і виробник шин преміум-класу, разом з Kordsa, світовим виробником арматури, який в основному обслуговує шинну промисловість, оголосили про випуск першої партії з 250 000 шин для легкових автомобілів з новою технологією стійких адгезивів. Партнери працюють над цією новою екологічно чистою технологією занурення з 2017 року, а вперше застосували у виробництві шин в 2019 році.

При використанні нової екологічно чистої технології занурення Cokoon на боковину шини можуть бути нанесені різні кольори

Ця нова технологія дозволяє активувати зв'язування текстильних армуючих матеріалів з гумовою сумішшю без використання резорцину й формальдегіду в текстильному зануренні. Текстильні армуючі матеріали широко використовуються у виробництві шин, а також у виробництві гумотехнічних виробів, таких як шланги чи конвеєрні стрічки.

З часу першого оголошення Cokoon як інноваційної технології в березні 2019 року вона привернула велику увагу в галузі. Більше 40 компаній (виробників шин, переробників і постачальників текстилю) проявили інтерес до тестування матеріалу і розглядають можливість приєднання до ліцензійного пулу. Близько 20 з них вже отримали зразки. Зараз усі зацікавлені сторони запрошені приєднатися до об'єднання і отримати безкоштовне ліцензування, щоб внести свій внесок в розвиток цієї нової зеленої технології. Ліцензійний пул управляється незалежною юридичною фірмою AdvInno. Всі зацікавлені компанії можуть знайти додаткову інформацію та відповідні контакти на офіційному сайті www.cokoon.com.

Боковина шини-прототипу з технологією Cokoon

«Процес відбору зразків пройшов з великим успіхом і перевершив наші очікування. Відгуки експертів галузі спонукали нас приступити до інтеграції Cokoon в наші шини і почати серійне виробництво перших шин ще в 2019 році. Розширення використання технології Cokoon в нашому виробництві шин в 2020 році і в наступні роки є пріоритетним завданням для нас», — каже д-р Андреас Топп, віце-президент по матеріально-технічному розвитку та індустріалізації в Continental Tyres.

Доктор Андреас Топп, віце-президент по матеріально-технічному розвитку та індустріалізації в Continental

Девро Озайдін, директор з глобальних технологій в Kordsa, описує в загальних рисах основну ідею: «З Cokoon ми хочемо впровадити екологічний загальнопромисловий стандарт для склеювання текстилю та гуми. Тому ми запрошуємо всі зацікавлені сторони приєднатися до пулу інвесторів і отримати безкоштовне ліцензування, зробити свій внесок у поліпшення цієї нової відкритої технології та впровадити Cokoon в їх масове виробництво».

Девро Озайдін, директор з глобальних технологій в Kordsa

Екологічна технологія адгезії без резорцина і формальдегіду

Cokoon — це торгова марка нової технології системи склеювання, яка пропонується всім бажаючим виробникам шин і їх постачальникам як рішення з "відкритим вихідним кодом". Партнери по розробці Continental і Kordsa вирішили відмовитися від плати за розробку, ліцензування та навіть зразки. У свою чергу, вони очікують, що ліцензіати нададуть свої патенти для подальшого вдосконалення цієї технології іншим зацікавленим партнерам безкоштовно через пул ліцензій.

Вид збоку на шину з технологією Cokoon

До Cokoon хімічні речовини резорцин і формальдегід були незамінні при активації зв'язування текстильних армуючих матеріалів з навколишньою гумовою матрицею. Заміна резорцина і формальдегіду більш екологічними альтернативами вигідна не тільки для стійкого ланцюжка постачальників, а й для виробників шинних кордів. Варто зазначити, що працівники шинних заводів і кінцеві споживачі не піддаються впливу цих речовин, оскільки вони нейтралізуються в процесі вулканізації. З технологією Cokoon dip тепер стало можливим склеювання текстилю з гумою без цих двох речовин, причому, вона не вимагає жодних змін в технологічному обладнанні. Додаткова інформація доступна на www.cokoon.com.