Continental - співзасновник та преміум спонсор найекстремальніших перегонів у світу Extrem E Racing

28/09/2020
  • Чемпіон світу з Формули 1 запускає власну команду: X44
  • Серія екстремальних перегонів Extreme E стартує навесні 2021 року в Сенегалі
  • Continental розробляє спеціальні шини для гонщиків

Залишилося менше року до початку нової вражаючої серії позашляхових гонок Extreme E. І чинний чемпіон світу у перегонах Formula-1 Льюїс Гамільтон оголосив, що його новостворена команда X44 приєднається до боротьби в цих змаганнях.

«Extreme E в першу чергу мені сподобалася завдяки своїй екологічній спрямованості», - каже легендарний чемпіон, пояснюючи свою прихильність новій серії. І справді, Extreme E має на меті привернути увагу любителів автоспорту до кліматичних змін. «Кожен з нас має силу змінити ситуацію, - говорить Гамільтон, - і це так багато для мене означає, що я хочу використовувати свою любов до перегонів, а також любов до нашої планети, щоб вплинути на це. Я надзвичайно пишаюся тим, що створена мною гоночна команда приєднається до Extreme E». До речі, назва команди Гамільтона походить від його власного гоночного номера (44) у Формулі-1.

Таким чином гонщики з X44 приєднаються до семи інших команд, які вже заявили про свою участь у Extreme E. Серед них знамениті американські команди IndyCar Andretti Autosport та Chip Ganassi Racing, іспанський проект QEV Technologies, дворазові чемпіони Формули-Е з Techeetah та британський проект Veloce Racing, співзасновником якого є чинний чемпіон Формули-E Жан-Ерік Вернь. Серед претендентів також будуть дві команди з Німеччини – ABT Sportsline та HWA RACELAB.

2020-09-08 Lewis Hamilton_1

Серія Extreme E: екстремальна та електрична

Серія Extreme E заснована тією ж командою, яка створила Формулу-E. Новий проект – це світовий гоночний чемпіонат, в якому повністю електричні позашляховики будуть змагатися в найекстремальніших умовах в дуже незвичних локаціях. Це місця, які можуть скоро зникнути внаслідок кліматичних змін – пустелі Аль-Ула в Саудівській Аравії та Уолфіш-Бей в Намібії, береги озера Роуз в Сенегалі, льодовик Рассела в Гренландії та тропічний ліс в Амазонії.

Continental є співзасновником проекту та преміум-спонсором перегонів. Також виробник буде оснащувати всі транспортні засоби, що беруть участь у перегонах, шинами для різноманітних та надзвичайно вимогливих умов змагань. Крім того, цифрова платформа для контролю шин Continental ContiConnect забезпечить моніторинг стану коліс, а датчики всередині шин дозволять постійно контролювати їх тиск і температуру.

2020-09-08 Lewis Hamilton_2

Екстремальна гонка вимагає екстремальних шин

Extreme E – найекстремальніша гоночна серія, яку коли-небудь бачив світ. Нові перегони, що проводяться в таких унікальних та складних умовах, вимагають спеціальних шин. Компанія Continental ретельно вивчила вимоги до гоночної серії та створила шини, які повністю відповідають потребам конкуруючих команд. Оптимізовані за характеристиками шини створені не просто для екстремальних умов, а й для унікальних вимог чисто електричних позашляховиків. Нові колеса побудовані на базі Continental CrossContact LX – добре збалансованої всесезонної шини зі спеціально розробленим протектором для підвищення тяги та зчеплення практично на будь-якій поверхні.