Continental і Kordsa

11/09/2017

Continental і Kordsa – новаторський формат співпраці в шинній індустрії для еко технології зміцнення шин

• Continental планує застосовувати екологічну технологію зміцнення без резорцину та формальдегіду в усіх сегментах виробництва шин
  • Вперше в галузі Kordsa та Continental запропонують безкоштовне ліцензування технології для інших виробників шин і постачальників

Continental та Kordsa – два провідних міжнародних виробника, один з яких спеціалізується на виготовленні шин, а другий текстильних зміцнюючих матеріалів для шинної промисловості – спільно працюють над новим стандартом адгезії для скріплення текстильних складових із гумовою основою. У межах цієї співпраці дві компанії погодились розробити технологію, в якій резорцин та формальдегід будуть замінені на більш екологічні речовини.

«Відповідальні дії в інтересах наших працівників та суспільства в цілому є ключовим компонентом нашої корпоративної стратегії. Саме тому ми постійно шукаємо нові ідеї, щоб зробити процеси виробництва шин максимально екологічними. У співпраці з Kordsa ми здобули висококваліфікованого партнера, який добре розуміється на технологіях зв'язування без використання резорцину та формальдегіду. Ефективність співпраці між Continental та Kordsa вже підтверджується результативними випробуваннями як у лабораторії, так і на тестових шинах, – сказав Борис Мерґел, який очолює на світовому рівні напрямок досліджень та розробки шин для легкових автомобілів в компанії Continental. – Ми плануємо поступово запроваджувати цю технологію у виробництво наших шин в усіх сегментах. Наразі чимало постачальників шукають власні рішення в цьому напрямі, а складність процедури схвалення кожного унікального рішення вимагатиме додаткових зусиль. Саме тому  ми вирішили зробити технологію доступною для всіх постачальників та конкурентів і таким чином закласти основу для нового стандарту системи адгезії», – додав Мерґел.

Continental та Kordsa планують запровадити концепцію безкоштовного ліцензування нової системи адгезії для усіх виробників шин. З цією екологічною технологією у поєднанні з безкоштовним ліцензуванням співпраця Continental і Kordsa стане новаторським форматом у шинній індустрії і відкриє можливості далі працювати над підвищенням безпеки із турботою про довкілля. Більш детальна інформація про цю технологію буде представлена на виставці Tire Expo 2018, що відбудеться в лютому в Ганновері.

«Застосування резорцину та формальдегіду є головною проблемою для шинної промисловості. Ми працюємо над тим, щоб уникнути цих речовин з 2008 року. Втіленням нашої місії  є розробка більш екологічно безпечних продуктів для майбутніх поколінь. Ми неухильно дотримуємося відкритої інноваційної практики, і на основі глибоких знань та різнопланової експертизи разом із компанією Continental нам вдалося досягти змін у формулі. Вона є екологічною альтернативою адгезіям на основі резорцину та формальдегіду, які широко застосовується протягом вже понад 80 років. Завдяки значним інвестиціям у дослідження у цій галузі та отриманим результатам ми переконані, що у співпраці з Continental нам вдасться зробити цю технологію новим стандартом промислової адгезії для текстильних матеріалів», – сказав Ібрагім Озгюр Йілдірім, технічний директор Kordsa.

Head of Media & Public Relations

Klaus Engelhart