30/01/2020

• Цілісне рішення Continental об'єднує аудіо- і візуальний інтерфейси, щоб спростити взаємодію людини і автономної машини CUbE
  • Технологія спрямована на створення довіри до безпілотних транспортних засобів, створюючи безпеку, доступність і комфорт

Щоб завоювати довіру користувачів до рішень автономної мобільності, технологічна компанія Continental розробляє інтерфейс для взаємодії людини з машиною, спеціально створене для автономних транспортних засобів. Рішення застосували в CUbE, автономній платформі Continental для тестування супутніх технологій. Маршрутні автобуси або робо-таксі, які зараз проходять випробування по заздалегідь визначеним маршрутам, прокладуть шлях для безпілотних транспортних засобів майбутнього, які будуть впевнено пересуватись складними міськими шляхами. Але перш ніж вони стануть звичайним явищем на наших дорогах, робо-таксі повинні заслужити довіру користувачів. Безпека, доступність, комфорт і захоплюючий досвід на борту повинні сприяти прийняттю цих автомобілів, що в кінцевому підсумку призведе до їх широкого впровадження.

Цілісний інтерфейс "людина-машина" для робомобіля від Continental

Доступність: персоналізоване привітання повідомляє користувачеві про прибуття шаттла

Комплексне рішення «людина-машина» від компанії Continental закладе основу для цього, надаючи користувачам комплексне обслуговування, не обмежуючись лише бронюванням поїздки і транспортуванням пасажирів до місця призначення. Наша концепція також допомагає планувати наступний маршрут своєї поїздки і надасть відповідну інформацію про важливі заходи. Інтерфейс створить заспокійливу атмосферу для пасажирів і пішоходів як всередині, так і навколо автономного транспортного засобу, створить нові можливості для розумних міст та постачальників транспортних послуг.

«Завдяки такому підходу Continental забезпечує інтуїтивну взаємодію між транспортними засобами без водія, пасажирами і пішоходами. Ми налагоджуємо постійний і природний діалог між людьми і транспортом, зміцнюючи довіру між ними, що є обов'язковою умовою для автономної інфраструктури», - сказав Карстен Міхельс, керівник відділу систем і технологій Continental.

«Ми продемонстрували безпроблемну взаємодію людини з машиною всередині і за межами CUbE завдяки додатковим аудіовізуальним інтерфейсам. Наша впевненність заснована на існуючих продуктах та напрацюваннях Continental, частина з яких вже готові до серійного виробництва», - додав він.

Цілісна взаємодія людини з машиною здивує користувачів

Continental продемонструвала на виставці CES 2020 як користувач може забронювати трансфер і місце через додаток. Поки людина чекає свого робо-таксі, його положення постійно відстежується в смартфоні. Про прибуття шаттла повідомить вітальний сигнал. Пасажири зможуть переглядати повну інформацію про доступні поїздки, послуги місцевих служб і повідомлення про автомобілі у вигляді динамічної часової шкали на великому екрані.

Цілісний інтерфейс "людина-машина" для робомобіля від Continental

Досвід користувача. Пасажири зможуть переглядати повну інформацію про поїздки, інформацію про місцеві визначні пам'ятки і повідомлення про автомобілі у вигляді динамічної часової шкали на великому екрані

Цікаві місця будуть відображатися в режимі реального часу під час їзди по місту, з останньою інформацією про культурні та соціальні заходи. Таким чином муніципальна влада і місцеві підприємці зможуть залучити нових клієнтів. Якщо у вас намічена не одна зупинка, ви зможете спланувати майбутню подорож завдяки інформації про відправлення наступного доступного поїзда або трансферу, який доставить вас в потрібне місце.

Кінцева мета - довіра користувачів до безпілотного транспорту

Безпека - фундаментальний аспект впровадження автономного транспорту. Цілісний інтерфейс від Continental буде інформувати про пішоходів на шляху шаттла. Датчики транспортного засобу реєструватимуть присутність пішохода за допомогою зрозумілого аудіовізуального інтерфейсу, який враховує такі оптичні недоліки, як дальтонізм. У той же час, зовнішні дисплеї за допомогою символів інформуватимуть пішоходів або транспортні засоби, що їх присутність було зареєстровано шатлом. Крім того, зовнішній звук повідомить пішохода про небезпеку зближення, якщо він знаходиться на траєкторії руху транспортного засобу. Перед гальмування шаттлу, щоб дозволити пішоходам перейти дорогу, пасажири всередині будуть повідомлені відповідним чином.

Цілісний інтерфейс "людина-машина" для робомобіля від Continental

Безпека: цілісний інтерфейс "людина-машина" від Continental буде повідомляти і реагувати на пішоходів на шляху шаттла

Continental активно бере участь у всіх подіях пов'язаних з автономною мобільністю і вирішує існуючі проблеми цієї галузі. Концепція цілісного інтерфейсу «людина-машина» є прикладом технологічного комплексного рішення від Continental, яке наближає автономне майбутнє.