28/01/2020

• Аудіосистема з 3D-зануренням без гучномовців від Continental та Sennheiser забезпечує чудову акустику завдяки унікальним звуковідтворюючим поверхням
  • Ac2ated Sound від Continental на 90% менша і легша в порівнянні зі звичайними аудіосистемами
  • Технологія AMBEO від Sennheiser занурює пасажирів в разюче реалістичний звуковий ландшафт

На виставці CES 2020 на Лас-Вегасі (проходила 7-10 січня 2020 г.) технологічна компанія Continental і Sennheiser, експерт в акустиці, представили автомобільну аудіосистему без динаміків! Причому, унікальна технологія дозволяє наповнювати салон автомобіля реалістичним звучанням. Партнери об'єднали запатентовану технологію звукового супроводу AMBEO 3D від Sennheiser з системою Continental Ac2ated Sound. Інноваційна концепція Continental позбавлена ​​традиційних динаміків, витягуючи звук з дизайнерськи вивірених поверхонь в салоні автомобіля. У поєднанні з технологією AMBEO Mobility від Sennheiser ця концепція забезпечує захоплююче тривимірне відтворення звуку, що огортає пасажирів неймовірно деталізованим і яскравим звуковим пейзажем, дозволяючи повною мірою насолодитися музикою в автомобілі. У порівнянні зі звичайними аудіосистемами Ac2ated Sound значно легша та компактніша. Таким чином, система не тільки забезпечує найвищу якість звуку, але також ідеально підходить електромобілям, при розробці яких інженери насамперед намагаються зменшити масу та ефективно використати простір салону.

Музична революція в салоні автомобіля від Continental та Sennheiser

«Для створення Ac2ated Sound ми доклали всіх зусиль зі сфери акустики, інформаційно-розважальної сфери та автомобільних знань. В Sennheiser ми знайшли експерта зі звуку, який допоміг нам зробити нашу новаторську аудіосистему ще краще», - сказав Хельмут Матші, член виконавчої ради і глава бізнес-підрозділу Networking Networking and Information в Continental. «Разом ми розробили аудіосистему, яка створює першокласний звук з нізвідки. Не кажучи вже про те, що Ac2ated Sound економить місце та вагу. Такий баланс якостей для нас в Continental вже є насолодою для вух».

«Ми раді використати наш досвід в галузі звуку, а програмне забезпечення AMBEO Mobility від Continental, калібрує і тонко налаштовує якість звучання, забезпечуючи повне занурення та природне звучання, відкриваючі нові акустичні відчуття та переживання», - пояснив доктор Андреас Сеннхайзер , спів-генеральний директор Sennheiser.

Спів-генеральний директор Даніель Сеннхайзер додав: «Наше аудіо рішення AMBEO забезпечує найвищу якість захоплення, обробки та відтворення звуку. Важливо відзначити, що для відтворення настільки якісного звучання не потрібно спеціальних 3D-джерел - алгоритм просторової локалізації AMBEO Mobility може перетворити будь-який стереоматеріал в захоплюючу музику. Шляхом інтелектуального аналізу контенту запатентований алгоритм таким чином змішує звук, щоб забезпечити емоційний досвід, занурюючи слухача в епіцентр акустичного океану».

Перетворення автомобіля на інструмент

Натхненні класичними струнними інструментами, в конструкції яких використовується дерев'яний корпус в якості резонансної камери, так само спеціальний механізм видобуває якісне звучання з поверхонь елементів салону автомобіля. В результаті виходить виключно природне звучання для пасажирів, які відчувають, немов вони сидять в концертному залі оточені звуком. Крім того, якщо звичайні аудіосистеми з безліччю компонентів важать до 40 кілограмів, то за рахунок використання вже існуючих поверхонь Ac2ated Sound економить від 75 до 90 відсотків місця в салоні автомобіля.

У той же час, невидима аудіотехнологія надає дизайнерам та автовиробникам більше свободи при створенні інтер'єру, адже їм більше не потрібно враховувати об'ємні і масивні акустичні компоненти. З Ac2ated Sound багато елементів просто не потрібні, тому що поверхні автомобіля вібрують так само, як діафрагми колонок. Приводи викликають вібрацію таких компонентів, як облицювання передньої стійки, обшивка дверей, облицювання даху і задня полиця, що видають необхідний звук в різних частотних діапазонах. Continental і Sennheiser представили свою футуристичну аудіосистему на виставці CES 2020 року, де відвідувачі переконалися в працездатності легкої і компактної аудіосистеми, яка змінює звуковий ландшафт автомобілів майбутнього, не жертвуючи при цьому якістю звуку.