Не забувайте наліпку швидкості для зимових шин

02/12/2019

• Наліпка нагадує максимально допустиму швидкість для зимових та всесезонних шин
  • Нехтування цією порадою може призвести до суттєвого штрафу

Зимовий сезон знову настає, і все більше водіїв переходять на безпечні в холодну пору року шини. Як провідний виробник зимових шин, Continental нагадує водіям, які планують подорож в Німеччину, що Закон про дорожній рух вимагає наліпку, яка попереджає про максимальну швидкість зимових шин та має бути «в полі зору водія». Вона показує максимально допустиму швидкість зимових або всесезонних шин. У разі її відсутності при зупинці поліцією водія можуть оштрафувати на суму 5 євро (130 гривень). А якщо автомобіль потрапив на камеру швидкісного контролю та перевищив максимально допустиму швидкість, на яку розраховані його шини, то стягується штраф вже у розмірі 25 євро (650 гривень). Максимальна швидкість автомобіля вказана в графі «Т» в частині 1 свідоцтва про реєстрацію. Допустима максимальна швидкість шини вказана на боковині. Різні букви позначають різні значення максимальної швидкості. Наприклад, буква «T» в написі 195/65 R15 T означає 190 км/год, а шини з маркуванням 195/65 R15 H можуть працювати на швидкості до 210 км/ч. Шини, схвалені для більш високих швидкостей, мають маркування V = 240 км/год або W = 270 км/ч. Шини з маркуванням Q дозволені тільки для швидкостей до 160 км/ч. Втім, дані обмеження актуальні для ділянок німецьких автобанів без обмеження швидкості. Більшість українських доріг мають швидкісне обмеження, що не перевищує 110 км/год, яке ми настійно радимо дотримуватися в найбільш небезпечний сезон року.

Не забувайте наліпку швидкості для зимових шин