Вимоги до шин для первинної комплектації автомобілів невпинно зростають

25/11/2016
  • Кожен третій автомобіль у Європі сходить з конвеєра на шинах Continental
  • Кількість параметрів, за якими автовиробники потребують підтвердження якості шин, збільшилася вчетверо з 1994 року
  • Шини для первинної комплектації адаптуються під кожну конкретну модель автомобіля

Ганновер, листопад 2016. Третина усіх нових автомобілів, що випускаються у Європі, оснащені шинами преміум-класу від Continental в якості оригінального обладнання (OE). Серед замовників – майже всі автовиробники ЄС, у тому числі BMW, Fiat, Mercedes, Porsche, Renault та Volkswagen, які обирають шини Continental для міських автомобілів компакт-класу, дорогих комфортабельних автівок, спортивних автомобілів та позашляховиків заради досягнення бажаної безпеки, керованості та низького споживання пального. Також багато елітних європейських тюнінгових фірм довіряють продукції німецьких інженерів.

Виробник шин Continental уже тривалий час утримує позиції серед лідерів ринку оригінального обладнання. Кількість документів, що підтверджують якість продукції Continental, постійно зростає: дебютувавши у 1994 році, SportContact мав близько 100 дозволів, а попередники нової PremiumContact 6 – близько 400. Найновіша шина від Continental для легкових автомобілів і позашляховиків PremiumContact 6 вже викликала зацікавленість багатьох автовиробників. Напередодні офіційного запуску на ринку, близько 70 різновидів цієї шини проходять тестування з різними автовиробниками.

Постійне збільшення дозвільної документації в тому числі обумовлене зростанням вимог автовиробників до постачальників шин. Якщо у 1980-х очікування щодо шин обмежувалися спортивністю, комфортом і пробігом, сьогодні до цього списку додалися стійкість до проколів, низький опір коченню, низький рівень шуму в салоні тощо, причому відповідність усім цим параметрам необхідна в комплексі.

Кількість дозволів для шин під кожну окрему модель автомобіля також зростає. Наприклад, якщо у 1980 році класичний позашляховик the Land Rover III вимагав підтвердження лише по одному параметру шин для 16-дюймового ободу, сьогодні ж для Porsche Macan необхідні близько 20 підтверджень для шин розміром від 18 до 21 дюйми. Інші преміальні моделі висувають вимоги стосовно ще більшого числа опцій у шинах.

Для такої вимогливості є ціла низка причин. Нині кожна модель автомобіля втілює в собі різний рівень технологічного оснащення і має різні варіанти двигунів, що безпосередньо впливає на вибір шин і розмір колес. Також є певні відмінності в залежності від регіону. Наприклад, європейські споживачі потребують короткої гальмівної дистанції та ідеальної керованості за низького опору коченню. Водії в Азії очікують перш за все комфорту, а от американці головним критерієм вважають пробіг шин і традиційно –  всесезонності. Варто враховувати і те, що поруч з автомобілями з двигунами внутрішнього згорання розвивається ринок електрокарів, яких ставатиме все більше у містах і мегаполісах з багатомільйонним населенням, і які теж потребують особливих сучасних шин.

Добре усвідомлюючи вищезгадані тенденції, Continental очікує на подальше зростання кількості документально підтверджених вимог до шин в якості оригінального обладнання.